perjantai 6. marraskuuta 2009

Ajateltavaa viikonlopuksi

"Keskisuuret ja pienet yliopistot ovat erittäin huolissaan Vanhasen hallituksen toimista Aalto-yliopiston tukemisessa. Ylä-Kotolan mukaan on hämmästyttävää, että Aalto-yliopisto saa 57 miljoonaa erityismäärärahoja kun muille yliopistolle jää vain rippeet, 17 miljoonaa euroa. " YLE.fi

Uutinen on pitkä, mutta kannattaa lukea huolellisesti. Jo pohjoinen näkökulma tarjoaa helsinkiläisille ajateltavaa - arktisiin asioihin keskittynyt huippuyksikkö, kertokaa lisää! Toinen uutinen eilen kertoi, että Oulun yliopisto lakkauttaa musiikkikasvatuksen pääaineohjelman. Kiitos yliopistouudistus ja Aallon pohjaton nielu.

*


Ylioppilaskuntien vaalit on pidetty, ja vaaleissa jotkut aina häviävät. Tällaiselta näyttää jyväskyläläinen kokoomuskatkeruus:

"Ei heikkosydämisille:

Kiitos hienosta kampanjasta kaikille ehdokkaillemme. Normaalissa yliopistossa kokoomus olisi vienyt kamppiksen ja muun habituksen perusteella jopa vaalivoiton, mutta meillä täällä vihreiden vassaripaskojen hautausmaalla on turha työnsä tulosta korjata. Välillä rupeaa miettimään, että mitä järkeä koko paskassa on...

Mutta tsemppiä meidän viidelle uudelle edaattorille. Hyviä hermoja, sillä haastetta ei puutu." Kokoomusehdokas, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginjohtajan tytär Hennariikka Andersson Facebookissa.

Kommentti, ymmärrettävää kyllä, on poistettu myöhemmin, mutta kuvankaappaus tässä. Minähän en heikkosydäminen ole, mutta kieltämättä sieppaa tissin alta kun miettii, mitenkä kamalaa mahtaa olla kun hyvä habitus ei purekaan äänestäjiin, ja kuinka surullista on olla ehdolla epänormaalissa yliopistossa. Kokoomuksen kannattaminen kun on normaalia. Toivotaan, että kokoomus ottaa äänestäjien vihjeestä vaarin ja lähtee etsimään normaaleja äänestäjiä muualta.

[edit: Iltasanomat terävänä, ja mitäänhän Andersson ei aikuistenoikeesti tarkoittanut... Hyvää yhteisöviestintää alan pääaineopiskelijalta!]

*

Lopuksi vielä kuulumisia Espoosta. Jukka Laajarinne kirjoittaa blogissaan:

"Jos Espoolla ei olekaan rahaa koulutukseen, on sitä konsulttibisnekselle jaettavaksi. Efeko Oy onkin auliisti antanut selvityksensä, jonka mukaan 20% leikkaukset peruskoulutukseen ja peräti 30% leikkaukset päiväkotitoimintaan ja esikoulutukseen eivät vähennä asiakastyytyväisyyttä.

[...]

Jos muka raha on niin tiukassa, niin miksei sitä yksinkertaisesti kerätä enemmän? Espoossa on hyvätuloista väkeä eikä kunnallisveroprosentti ole toistaiseksi suunnitellun korotuksen jälkeenkään vielä edes maan keskitasoa."

Ilmeisesti rikkaat eivät halua hyvää julkista palvelua, vaan kuvittelevat voivansa ostaa ihan itse paremman tarvittaessa kun istuvat rahojensa päällä. Näinköhän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti