perjantai 27. marraskuuta 2009

Tänäänhän olisi kiinnostava tapahtuma - Poesia Juttutuvalla, paneelikeskustelu klo 14 ja illalla Karkkipäivä runoklubi. Ja mitä teen minä? Niistelen kotona.

6 kommenttia:

 1. Ei se mitään, mäkin olin kotona.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, mä kans. Tosin kyllä muakin vähän harmittaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitan teille raportin, ettette jäisi kaikesta olennaisesta paitsi ja syrjäytyisi suomalaisesta kirjallisesta kulttuurista kokonaan.

  Juttutupa on perjantai-iltana kokolailla mahdoton ympäristö runonlausuntaan. Suurten ikäluokkien kravatinlöysäämistalkoot saa aikaiseksi sellaisen puheenpauhinan, että edes äänentoistolaitteiden tuella ei runoista meinaa saada selvää ellei tunne tekstiä entuudestaan. Paikan ja porukan huomioon ottaen olisi tosin homma ollut pelastettavissa Lassi Hyvärisen manifestimaisella runolla (mikähän sen nimi on?) jossa hän marssiaskelia ottaen kertoo vasemmiston uljaasta perinteestä kulkea lippujen kanssa kadulla.

  Sanottakoon tulevaisuutta silmällä pitäen, että J.P.Sipilän Sutisen runojen lueanta ei tuottanut yhtään ymmärrettävää lausetta korviini saakka johtuen taustamusiikista sekä nyrkkiin suljettuun mikrofoniin lausumisesta.

  Paras esitys oli mun mielestä Luoma-aholla, joka tykitti runonsa yhdellä keuhkollisella hyvin artikuloiden aika vaikuttavaksi sanamyrskyksi. Runojen tarkkaakin tarkempia havaintoja ei millään tavoin kehystetty, ne jäi mielikuviksi päähän uusien syrjäyttäessä vanhoja. Ikään kuin kaverilla olisi maailmanlävistäviä havaintoja tuhlattavaksi asti.

  Tykkään muuten siitä, että esitykset on lyhyitä ja intensiivisiä. Kapakkakuunteleminen kun on tekstin merkitysten hahmottamisen suhteen hankalaa jos sanoja/viittauksia on paljon.

  ---

  Ilta jatkui tietysti vapaamuotoisen keskustelun merkeissä. Bryggerin kanssa juttelin pitkään kritiikistä yleensä sekä näistä viime aikojen tapauksista ja siitä miten kritiikin teemavuoden yhteenvetoja kannattaisi tiivistää. Maaria voisi mun mielestä ainakin olla tekemässä jonkinlaista kritiikin sisältöjen yhteenvetoa (vinkvink).

  Lisäksi kuulin kamalia paljastuksia kabinettijournalismin kieroumista, joita en voi tähän kirjoittaa. Sen siitä saa kun ette olleet paikalla!

  Illan viimeinen tunti Lostarissa tuskin kaipaa kuvailuja. Sanottakoon sen verran, että tällä kertaa se meni mun osalta nousufiiliksissä sekin.

  -aksu

  VastaaPoista
 4. se päivän paneelikeskustelu ois ollu semmonen jonka oisin mielelläni kuullu. että jospa joku raportois sen!

  lausunnasta en ois varmaan kuullu mitään varmaan mitään, korvat on niin tukossa etten kuule puhetta viereisestä huoneesta tällä hetkellä.

  mä oon itse asiassa käyny läpi jotain 130-150 sivun matskun kritiikkejä, koska mä aion tehdä niistä jotain. että voisin kyllä tehdä yhteenvedonkin, jospa mä sitten kysyn vaikka m.b:lta tarkemmin. kiitos vihjeestä.

  VastaaPoista
 5. Mul o se "paneelikeskustelu" kaiketi nauhalla. En olen vielä kuunnellut sitä, joten en tiedä miten se tuohon kännykkään tallentui.

  Illan ongelma tosiaan oli se, että ei siellä mitään oikein kuulunut. Varsinkaan, jos ääni oli hiukan matalampi... istuimme väärässä paikassa kaiuttimien alla. Itse kuulin oikeastaan kunnolla vain Kati Neuvosen esityksen.

  Anyhow, yritän säätää paneelin verkkoon tässä piakkoin.

  VastaaPoista
 6. hei, hyvä juttu jos jotakin on. koitan sitten kuunnella, jos saat sen verkkoon.

  VastaaPoista